Keuzes in 6VWO

LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding) in 6 VWO

 

In de maanden september en oktober ontvangen de eindexamen­leerlingen informatie over de voorlichtingsda­gen en over de aanmel­dings- en toelatingsprocedures in het HBO en het WO.

Leerlingen in 6vwo zijn verplicht om een planning te maken van voorlichtingsactiviteiten die zij  willen bezoeken, zoals open dagen, proefstuderen of meelopen met een student. Daarnaast zijn er in november regionale voorlichtingsavonden. Als norm hanteren wij dat iedere 6 vwo-leerling voor de  kerstvakantie 2 voorlichtingsactiviteiten heeft meegemaakt. Met alle leerlingen houdt de decaan individuele gesprekken over hun toekomstplannen.

Na de kerstvakantie worden er inlooplessen gepland voor leerlingen die behoefte hebben aan informatie over specifieke onderwerpen al studiefinanciering en inschrijving. Verder is de decaan uiteraard beschikbaar voor vragen.

Op de decanen-website van het Rijnlands is het gehele jaarprogramma te vinden. 

De leerlingen werken onder begeleiding van hun decaan en mentor, maar ook zelfstandig met de methode KeuzeWeb die in de decanensite verwerkt zit. In hun portfolio is vervolgens te zien welke activiteiten ze hebben ondernomen ter oriëntatie op hun vervolgopleiding. De decaan én de mentor zullen deze portfolio's bekijken en de leerling erop aanspreken. Ouders hebben inzicht in het portfolio van hun eigen kind(eren) als ze zich hebben aangemeld op de decanensite.

 

U bent hier

Contact

Apollolaan 1
2341 BA Oegstgeest
Tel 071 519 35 00
Fax 071 519 35 01
administratie@rijnlandslyceum-rlo.nl